Gry Przygodowe, Przygodówki - Forum Miłośników Gatunku!  

Wróć   Gry Przygodowe, Przygodówki - Forum Miłośników Gatunku! > Gry z jajem > Jack Keane

Jack Keane Ogólne wiadomości o tej grze

Gry z jajem; Jack Keane; Jack Keane - Twoja ocena; Gra bardzo fajna, kolorowa. Posiada śmieszne dialogi i postacie. Moja ocena to: 9/10....
Zobacz wyniki ankiety: Jack Keane-Twoja ocena
10 0 0%
9 11 68,75%
8 2 12,50%
7 3 18,75%
6 0 0%
5 0 0%
4 0 0%
3 0 0%
2 0 0%
1 0 0%
Głosujących: 16. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 04-08-08, 22:22   #11
Początkujący

Domyślnie

Gra bardzo fajna, kolorowa. Posiada śmieszne dialogi i postacie. Moja ocena to: 9/10.

Chwilowo nie udzielam się na forum z powodu braku czasu
szymek136 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 29-03-09, 20:56   #12
Przygodowiec

Domyślnie

Grę przeszedłem w wakacje. Niestety, po opiniach spodziewałem się gry nadzwyczajnej, z genialnym humorem i takiej którą będę wielokrotnie wspominał przed snem. Po przeczytaniu recenzji EGMa w Cd-Action, który porównał ją do Monkey Island i chciał dać 10/10 punktów grę nabyłem. Owszem, gra przyjemna, ale ani fabuła nie za ciekawa, ani zagadki nie wybitne, ani humor do mnie do końca nie trafiał. Zagrać warto ale gra nic ndzwyczajnego sobą nie reprezentuje.
7,5/10.
Dimmu jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 02-01-10, 08:34   #13
Początkujący

Domyślnie

Daje 8/10
Te dwa punkty to chyba głównie za grafikę spuściłam, szczególnie, że w recenzjach zachwalana była, a ja mimo najwyższych detali dostawałam świra. Typ grafiki nadaje się do jakiejś gry zręcznościowej typu pozbieraj punktu, przeskocz cos... I to jest w tej grze, gdyby nie fakt, że kieruje się myszką, co wychodzi dziwnie ;]

Ale poza tym gra bardzo przyjemna, baaaardzooo długa, gdyż właśnie ją skończyłam po całej nocce ;p Niezbyt łatwa, brak zagadek typu puzzle akurat mnie zadowala (cierpliwości mi brak) więc dla mnie to nie problem. W miarę prosta fabuła (wcześniej przechodziłam runaway 2, przy tych opowieściach o trantonicie robiłam trochę 'keeee?', a w tungusce po dzis dzien nie wiem o co kaman;]) o herbacie;p humor całkiem trafiał, piractwo to ma miłość, więc klimat mi pasował. także duży plus gdyby nie grafika i recenzje obiecujące cuda niewidy.
vill_ jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 03-01-10, 15:43   #14
Zaczyna przygodę

Domyślnie

7/10 z racji małej ilości zagadek , bo cała reszta jest ok.
zirka2 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-07-10, 01:38   #15
Początkujący

Domyślnie

Okej, napiszę coś o grze póki jestem świeżo po jej ukończeniu.
Daję mocne 9/10.
Na plus: kolorowa, ładna grafika, dialogi i czasem żarty, bardzo dobra fabuła - lubię kiedy gra to zamknięta fabularnie całość (widzieliście te przerywniki jakby "making of" w napisach końcowych? ;D ), a nie takie coś jak zrobili z zakończeniem Runaway 2, choć nie miałbym nic przeciwko kontynuacji Jacka Keane ;D Podobała mi się muzyka (szczególnie w hotelu na wyspie, w tym, który miał jedną złotą gwiazdkę i motyw przewodni np. na zeppelinie pod koniec gry) do tego idealnie wręcz dobrane głosy bohaterów, czyli ogólnie całe audio w grze jest bardzo okej (szczególnie głos Montgomerego i Doktora T - a swoją drogą: czy głos Jacka nie przypomina wam Briana Basco z Runaway? Albo mi się zdaje...) Miłymi akcentami były nawiązania do filmów i seriali, np.: cyfry na włazie z Zagubionych albo tekst tego małego brodatego dziadka: "Niech moc będzie... a resztę chyba znasz".
Minusem w grze są bugi graficzne (to twórcy sami sparodiowali w jednej ze scenek podczas napisów końcowych - ten moment jak Jack trzyma list) i jeden który blokuje grę: w pracowni Doktora T, gdy do gramofonu wrzucamy muzykę rozrywkową, podchodzimy do rośliny i gdy ona odgania Amandę, ta przekrzywia się i "wtapia" w podłogę, przez co nic nie można zrobić, nawet wczytać gry. Następny minus to niektóre zagadki, które były po prostu tak nie logiczne, że siedziałem nad nimi dłuuższą chwilę, aż w końcu z bólem serca musiałem zajrzeć do solucji.
Tak czy siak - pomimo tych paru technicznych niedociągnięć, gra zasługuje na mocne 9/10, zwłaszcza, że do krótkich nie należy. Szczerze polecam! A teraz, jako, że mamy wakacje, zabieram się za So Blonde...
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania