![]() |
|
|||||||
| Nowinki i zapowiedzi gier na PC Informacje o nowych grach przygodowych, planach wydawniczych, premierach. |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Robi rozeznanie
|
Witam wszystkich. Chciałem zamieścić kilka informacji o projekcie gry przygodowej, nad którą obecnie pracuję. "Butterfly" to mroczna historia z gatunku s-f/cyberpunk. Gra tworzona jest w całości za pomocą aplikacji freeware/open source (gł. Blender, Gimp) na silniku Wintermute Engine. Sama gra też będzie produktem freeware. Premiera przewidziana jest na 2009 rok (dokładniejsze namiary w miarę postępów prac). Dostępna będzie w wersji polskiej oraz (kilka tygodni później) w angielskiej.
Planuję wypuszczenie dema, obejmującego prawdopodobnie pierwszy epizod (z pięciu), w okolicach listopada-grudnia tego roku. Zarówno demo, jak i sama gra będą do pobrania przez oficjalną stronę projektu. Tam też znaleźć można dodatkowe informacje, teksty, screeny, dział wip, fragmenty utworów, przykładowe animacje, itp. Adres strony: www.butterflygame.glt.pl Wszelkie pytania i uwagi mile widziane |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyjaciel forum
Warto go słuchać
|
Po obrazkach to bardziej trąci System Shockiem albo Deusem niż przygodówkami, ale powodzenia, bo jak na amatorską to wygląda fajnie
|
|
|
#3 |
|
Ostatni Magik
Warto go słuchać
|
Bardzo ciekawy projekt, dawno nie było gry w takim klimacie. Gdyby nie zręcznościówki, to byłoby idealnie. Tak czy siak kibicuję projektowi i mam nadzieję, że polacy nie gęsi i dobre przygodówki tworzyć mają
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Guest
|
Cytat:
A co do gry, to na razie te grafiki są dość sterylne... no ale sf i cyberpunk, więc można wybaczyć. I rzeczywiście klimacik jakiś taki deusowo-shockowy. |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyjaciel forum
Niesamowity User
|
Ciekawy projekt, lubię takie cyberpunkowe klimaty i gorąco Ci kibicuję! Tylko może nie aplikuj tych zręcznościówek co?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyjaciel forum
Maniak przygodówek
|
"Halo! Halo! Obrońcy języka polskiego i mistrza Reja , gdzieście się pochowali, hę? Gęsi kontratakują!!!
jestem, jestem tyle że parę dni mnie przy kompie ja bym powiedział "Polacy nie Microsoft i swojego Deus Exa mają" ale ładne, ładne...
|
|
|
#7 | |||
|
Robi rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki za ogólne wsparcie |
|||
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyjaciel forum
Niesamowity User
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Administrator
Jest mistrzem
|
Cytat:
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej. ---------------------------------------------------------- Korespondencję do mnie proszę wysyłać na adres: adamoksiuta(at)wp.pl, gdzie (at) zastąp @ Dorobek: http://forum.przygodowki.pl/ogolne-d...html#post57499 |
|
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Przyjaciel forum
Niesamowity User
|
Cytat:
Cytat:
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.przygodowki.pl/nowinki-i-zapowiedzi-gier-na-pc/4317-butterfly.html
|
||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| BUTTERFLY | This thread | Refback | 16-02-09 04:33 | |