![]() |
|
|||||||
| Simon the Sorcerer- seria gier Tu piszemy o wszystkim, co ma związek z tą grą. |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#21 |
|
Moderator
Niesamowity User
|
Jak tak patrze na te screeny to wydaje mi się, że Szymek wydoroślał
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Początkujący
|
Gra trafiła do planu wydawniczego IQP http://www.exerion.pl/1651_PC___Mult...erer_5_PL.html
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyjaciel forum
Niesamowity User
|
W sumie to sie cieszę, choć od jakiegoś czasu gry w tych klimatach nie przypadają mi do gustu
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zaczyna przygodę
|
Moim zdaniem od czasu, gdy za robienie kolejnych części Simona wzięli się Niemcy, Simon wiele stracił. Gry z nim stały się nijakie - nudne i przewidywalne. Sarkastyczny Simon został zmieniony w chamskiego bachora. Zagram jak trafi na krążek dołączany do jakiegoś czasopisma (tak jak to było z czwartą częścią).
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Przyjaciel forum
Niesamowity User
|
Dostalam dzis z IQP:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Moderator
Niesamowity User
|
a tu: http://www.iqp.pl/index.php?id=1651 podstronka gry na IQP
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyjaciel forum
Niesamowity User
|
Wiec gram w Simona 5. Oczywiscie jestescie pierwsi, z ktorymi dziele sie wrazeniami
Grafika jest bardzo ladna, mocno nasycena kolorami. Bohatera ogladamy na bardziej bliskim planie (takie pierwsze odczucie) niz w czwartej czesci. Simon i Alix sa identyczni jak poprzednio, za to Zlotowlosa (ktora podobna jest do zony Radka Pazury), tak mi sie wydaje, zupelnie inna . Obcy przypominaja jakies trolle, ogry czy cus w ten desen. Moje pierwsze skojarzenie: Sherk :P :P :P. Simon czaruje, w sensie - ma faktycznie magiczne przedmioty i sie nimi posluguje, czego nie bylo poprzednio. Na razie nie czuje sie jakos mega powalona na kolana (co np. od pierwszych minut mialo miejsce w Runaway 3), ale tez nie rozczarowana. Na pewno zasadnicze znaczenie ma tu humor (jak zawsze w tej serii), ale mnie sie nie chce tlumaczyc wszystkich dialogow (i musze sie spieszyc, i chce sobie zostawic jakies niespodzianki, jak bede grac w polska wersje), tak ze polegam na tym, co rozumiem sama z siebie, wiec na razie rozesmialam sie raz. :P Kod:
Simon otwiera drzwi, a za nimi dwa trolle Ufolle. Simon blyskawicznie zamyka drzwi i prowadzi mniej wiecej taki monolog: Co jest grane? Mamy znowu Halloween? Swiadkowie Jehowy? Mozliwe... ale sa jacys za bardzo zieloni... Kod:
Zieloni porywaja Alix, a nasz bohater postanawia, jakze by inaczej,ja odbic. Ostatnio edytowane przez kassiopestka ; 31-03-10 o 18:39 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zaczyna przygodę
|
@kassiopestka - nie Simon, tylko Szymek. I nie Alix tylko Ala. Tak się będą oni nazywali w polskiej wersji najnowszej części Simona. Uroczo, prawda?
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Przyjaciel forum
Niesamowity User
|
Mowi sie trudno i kocha sie dalej.
Poza tym genialny kapitan Narrow, ktory fizjonomia deczko przypomina Jacka Sparrowa, czyli Johnny`ego Deepa, przejmuje sie swoim wygladem, ciuchami, fryzura i... makijazem. Rewelacyjny koles. I pare innych ciekawych typkow, jak to w tej serii. Grafika b przyjemna, dialogi fajoskie, niekiedy bbb fajoskie. Zagadki i pomysly niezle. Nie powiem wam do konca, jak bardzo wredny jest Szymek, bo - jak pisalam poprzednio - tlumaczylam niezbedne minimum, a gadania w tej grze, ze ho, ho. Ale wyglada na to, ze jego poziom bezczelnosci jest stopniowany. No, to czekam na polska wersje. W kazdym razie gra nie moze byc zla, skoro mam ochote zagrac w nia jeszcze raz. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyjaciel forum
Niesamowity User
|
W najnowszym Play'u jest artykuł o Simonie 5. Gra jest oceniona na 6, autor zarzucił grze głównie brak humoru. Tak czy siak, ciekawa jestem tej gry, bo poprzedni Szymek bardzo mi się podobał, a skoro jest Kapturek, to już obowiązkowo zagram
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|